Magyar Péter pártjához állt át Gyurcsány emberének „civil” kihívója Erzsébetvárosban

2024. május 02. 22:12

Felvette az ajánlóíveket Magyar Péter pártjának három fővárosi jelöltje. A Tisza Párt három ellenzéki vezetésű kerületben indul, a XVIII., a XI. és a VII. kerületben. Erzsébetvárosban a Vitézy Dávidot támogató, korábban civil jelölt indul a Tisza Párt színeiben.

2024. május 02. 22:12

Nyitókép: Facebook

Budapest XVIII. kerülete mellett a XI. és a VII. kerületben indít jelöltet Magyar Péter pártja – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapjáról. A három kerületet jelenleg baloldali főpolgármester vezeti.

Magyar Péter a napokban bejelentette, három fővárosi kerületben indít a Tisza Párt jelöltet, céljuk pedig az, hogy nélkülük senki ne szerezhesse meg a többséget a Fővárosi Közgyűlésben. A XVIII. kerületi jelölt vette fel először az ajánlóíveket, Karácsony Gergely főpolgármester és Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnöke egyből reagált is a jelölésre.

Ezt is ajánljuk a témában

Új köntösbe bújt Gyurcsány emberének kihívója Erzsébetvárosban

Meglepetés, hogy a VII. kerületben is elindul a Tisza Párt, ahol jelenleg a Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke a polgármester, Gyurcsány Ferenc egyik kulcsembere. 

Figyelemre méltó, hogy a Tisza erzsébetvárosi jelöltje az a Lajos Béla, aki eddig a Színes Erzsébetváros Egyesület civil jelöltje volt 

és még néhány napja is a civil szervezet színeiben kampányolt, amelynek az elnöke.

A Színes Erzsébetváros Egyesület korábban bejelentette, hogy önálló polgármesterjelöltet indítanak a 2024-es önkormányzati választáson, emellett mind a tíz helyi választókerületben saját jelöltjük lesz. Lajos Béla tavaly decemberben még arról beszélt a Telex szerint, hogy az egyesület működése és bővülése közben egyre több megkeresést kaptak a helyiektől, hogy aktívan és még többet tegyenek a közös ügyeikért. Látták, hogy mekkora erő van abban, ha az ott élők formálják a kerület mindennapjait. Ennek szeretnének erős képviseletet, ami a döntéshozatalban is részt tud venni. Ezért úgy döntöttek, hogy 

a Színes Erzsébetváros Egyesület 2024-ben elindul az önkormányzati választáson: önálló polgármesterjelöltet állítanak, emellett pedig mind a tíz egyéni választókerületben saját jelöltjük lesz.

Külön érdekesség, hogy az újonnan a Tisza Párt jelöltjeként induló Lajos Béla és civil szervezete Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltet támogatja.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2024. május 03. 15:15
Tisza Párt, a VII. kerületben a Színes Erzsébetváros elnökét, Lajos Bélát indítja. De ki ez a Lajos Béla, aki Magyar Péter szerint, polgármesterjelöltjeként megjeleníti az ő és új pártja értékrendjét? Az aradi születésű Lajos Béla románul hergelt a férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alkotmányba iktatásáról rendezett ottani népszavazás ellen 2018-ban. A családi albumban látható a férjével! és a kutyájukkal. Amúgy a face oldala szerint a teljes woke irány fellehető benne: háború,-genderpártiság és a nyári melegség is.
Janika50
2024. május 03. 08:56
Kivannak támasztva egy felvétel erejéig a giliszta gerincüek? Másképp valószinü elhajlanának valamerre. A szomorú az, hogy nagyon sokan vannak.
ittésmost
2024. május 03. 08:03
ha megnyerte, hadd vigye!
chief Bromden
2024. május 03. 07:57
A rikkancs majd a választás után állhat át.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!