Bloomberg: Oroszország jelentős előnyre tehet szert az elkövetkező hetekben

2024. április 19. 18:58

Egyre nagyobb az aggodalom Nyugaton.

2024. április 19. 18:58

Nyitókép: WOLFGANG SCHWAN / ANADOLU VIA AFP

Egyre nagyobb az aggodalom, hogy Oroszország jelentős előnyre tehet szert az elkövetkező hetekben a túlfeszített ukrán vonalakon való áttöréssel – írja a Bloomberg. Havonta akár 30 ezer új újonccal Oroszország idén 300 ezerrel erősítheti meg a hadsereg sorait – idézi a lap Ruszlan Puhovot, a moszkvai székhelyű Stratégiák és Technológiák Elemző Központjának vezetőjét.

Mint a lap tájékoztat: az orosz hadsereg lőszerek terén meglévő előnye tovább erősödik, miközben az ukrán erők az amerikai és európai katonai segélyek késedelme és a létszámhiány miatt küszködnek. A veszteségek pótlása és a számbeli erő fokozatos növelése korlátozza Oroszország katonai lehetőségeit: Harkiv, Ukrajna második legnagyobb városa feletti ellenőrzés megszerzéséhez vagy a délkeleti Zaporizzsja elfoglalásához valószínűleg jelentős új harci erőre lenne szükség. A stratégiai fontosságú déli kikötőváros, Odesa megtámadása még nehezebb cél lenne.

Mégis, egyre nagyobb az aggodalom, hogy Oroszország jelentős előnyre tehet szert az elkövetkező hetekben a túlfeszített ukrán vonalakon való áttöréssel

 – mondták az ügyet ismerő amerikai és európai személyek.

Másfélszeres emberelőnyre tehet szert Oroszország Ukrajnával szemben

Az orosz csapatok következő kulcsfontosságú célpontja a keleti Donyecki területen fekvő Csasziv Jar, amelynek magas fekvése kulcsfontosságúvá teszi a területet az ukrán védelem szempontjából. Ukrajna ugyanakkor naponta rakéták, drónok és bombák áradatával néz szembe, amelyek a légvédelem hiánya miatt fontos energetikai infrastruktúrát tesznek tönkre, és a hadsereg állásait találják el. 

Oroszország részletes terveket készített arra vonatkozóan, hogy fegyveres erőit 

a jelenlegi 1,15 millióról 1,5 millió főre bővíti, amelyből 650 ezren szereztek harci tapasztalatot Ukrajnában 

– mondta Szergej Sojgu védelmi miniszter decemberben. Januárban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy Kijev haderőinek létszáma alig éri el a 900 ezret.

Az orosz offenzíva formája, amely jönni fog, elég egyértelmű” – mondta a BBC-nek Sir Richard Barrons tábornok, a brit egyesített erők parancsnokságának korábbi parancsnoka. „Azt látjuk, hogy Oroszország a frontvonalon tarol az öt az egyhez tüzérségi és lőszer-előnnyel, valamint az újszerű fegyverek által megerősített emberfelesleggel” – tette hozzá.

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­ö­­g­­­ö­s­ ­l­á­­­n­y­o­­­k­­ ­­v­á­r­­n­­­a­­­k­­ ­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
Patika
2024. április 20. 05:30
Oroszország jelentős előnyre tehet szert az elkövetkező hetekben ---- bocs, de kinek baj ez? (megmondaná valaki, hogy miért fáj ez az amúgy köze nincs hozzá USA-nak?)
szabadabb
2024. április 20. 00:59
Igen nyugatról nézve emberfelesleg... Keletről nézve győzelem! Ukrajnából nézve túlerő. Magyarországról nézve fölösleges vérontás! Nyugati arcátlanság - keleti áldozat, Ukrajna tönkretétele. Véres Kettészakítása. Adósság verése. És gyarmatosítása.
nedudgi
2024. április 19. 22:48
Meg kell barátkozni a gondolattal, hogy senki sem számolta el magát. Állami pénz átalakítása magán vagyonná nagyüzemileg: pipa. Megy ez mint az ágyba szarás. Ja, a választókat persze átverték, de azokat ez úgyse zavarja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!