Az orosz Tornádó miszlikbe aprította az ukrán HIMARS-rendszert (VIDEÓ)

2024. május 02. 09:40

Az ukrán légvédelmi erők kritikus lőszerhiánya most már teljesen nyilvánvalóvá vált.

2024. május 02. 09:40

Nyitókép: X

Új drónfelvételt mutattak be az oroszok, amely egy harkivi katonai akció során készült. A videón az látszik, hogy legalább egy, de lehet, hogy két M142 HIMARS rakéta-sorozatvető került az orosz csapásmérő erők célkeresztjébe. A közútön közlekedő rakétatüzérségi alakulatot valószínűleg egy Orlan-10-es vette észre, az oroszok pedig a határ túloldaláról (vagy Luhanszkból) jó eséllyel egy Tornádó rakétarendszerrel tüzet nyitottak a HIMARS-re – szúrta ki a Portfolio.

A felvételen látható, ahogy az erdő, melyben a HIMARS-rendszerek rejtőzködnek, tűz alá kerül. A gépek azonban nem semmisültek meg minden kétséget kizáróan, a robbanások utóélete nem látható.

Orosz források két HIMARS rakétaindító kilövését jelentették, ezt azonban nem bizonyították be minden kétséget kizáróan.

A lap szerint a felvétel azért is különleges, mert jól látszik ez alapján, hogy az orosz felderítődrónok most már mélyen a frontvonal mögött dolgoznak, lényegében háborítatlanul. Az ukrán légvédelmi erők kritikus lőszerhiánya eddig úgy fest, továbbra is megoldatlan.

A felvételt itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. május 03. 12:51
Na és hol a miszlik? A videón semmil­­yen miszlik nem látszik.
Patika
2024. május 02. 16:53
Ha a tornádó ezt tette, akkor mit tesz majd a Tájfun? (a hazai forgószélről már nem is beszélve)
remi
2024. május 02. 14:14
"BIzonyára, csak a Tornado-S lőtávja 200 km. " Az egyik ruszki oldalon iszkandert írnak. A videó nem 100% meggyőző, de annyi 100%, hogy messze a front mögött egy ruszki drón HIMARS kilövőket talált meg, aztán hogy mivel lőttek rá meg eltalálták-e vagy nem, megsérült, ha igen mennyire az nem igazán deríthető ki ebből a videóból. Az iszkandernek ellentmond némileg, hogy azt az ilyen nagyobb vadakra mostanában kazettás fejjel lövik. Amúgy közben keramik falunál vagy a vojenkorok szerint sima GRAD rakétákkal szétlőttek egy "madárfészket" ahol egy banderisztánszerte ünnepelt "hős" is vót éppen, annyi is lett neki, van gyászjelentés. Jut eszembe, a napokban odessában vagy harkovban, nem emlékszem, végrehajtott egyik rakétacsapás nyomában is jönnek a gyászjelentések, pl. legalább egy őrnagy is van a listában. A fighterbomber egy minapi bejegyzése alapján a ruszkik annyira lekarcsúsították a parancsnoki láncot, hogy az észlelés és az iszkander indítása közt akár csak másodpercek vannak.
Daemon6666
2024. május 02. 14:07
Olvasva itt a kommenteket, lenne egy kérdésem az ukránszoponcokhoz. Ha a ruszkik ennyire gyengék, buták és halottak, mint ahogy írjátok, akkor mi szükség van az ukik támogatására?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!